Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

"Καμπάνα" 9 μηνών φυλάκισης στον αρχηγό των Anonymous για φοροδιαφυγή - Διαβάστε πως μπορεί ένα πλήρωμα να βγει στο καρναβάλι... χωρίς να έχει ΑΦΜ (αλλά δεν θα έχει κέρδος ο αρχηγός)


Σε φυλάκιση 9 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών αρχηγός πληρώματος του καρναβαλιού της Πάτρας για πρόστιμο 7.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ. Ο αρχηγός του πληρώματος ο οποίος κάθισε στο εδώλιο χωρίς να έχει δικηγόρο, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή.

Οπως είχε γράψει προ μηνών το dete.gr οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των Εφοριών προχώρησαν σε έλεγχο του καρναβαλικού πληρώματος Αnonymous και διαπίστωσαν πως ο υπεύθυνος της καρναβαλικής ομάδας δεν εξέδωσε για τη χρήση του έτους 2013, φορολογικό στοιχείο (Α.Λ.Π) συνολικής αξίας 7.740,00 ευρώ για την πώληση αποκριάτικων στολών σε 387 συμμετέχοντες (20 ευρώ ανά στολή).

Οπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν τα πληρώματα θα πρέπει πλέον να δίδουν αριθμό φορολογικού μητρώου για να μπορούν να κάνουν εμπορικές πράξεις ή να αγοράζουν τις στολές απ' ευθείας από την βιοτεχνία (να φαίνεται η βιοτεχνία πωλητής) οπότε δεν θα υπάρχει κίνδυνος ελέγχου. Ομως αυτό δεν θα επιτρέπει σε αρχηγούς πληρωμάτων να βγάζουν κέρδη από το καρναβάλι. Επίσης αν το φορολογικό στοιχείο είναι κάτω των 5.000 ευρώ με βάση το νόμο δεν κινείται αυτόφωρη διαδικασία δίωξης του υπευθύνου με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

OI ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


• Μέχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα

• Από 5.000 - 10.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση έως 1 έτος.

• Από 10.000 - 50.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 6 τουλάχιστον μήνες.

• Από 50.000 έως 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 1 τουλάχιστον έτος.

• Από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται φυλάκιση 3 τουλάχιστον έτη.

Aν το ποσό που οφείλεται στο Δημόσιο εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό, η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου